Vårruller – Verdens beste kinesiske oppskrift

Vårruller

Ingredienser:

 • 1 pakke filodeig
 • 500 g kjøttdeig/karbonadedeig
 • (Man kan bruke hva man ønsker av kjøtt)
 • Risnudler
 • 1 fedd hvitløk eller kinesisk hvitløk
 • Vårløk
 • 1 rød chili
 • Gulrot
 • Sellerirot
 • Champinjong
 • Paprika
 • Bønneskudd
 • Sesamolje 1 ss
 • Soyasaus 1 ss
 • Østerssaus 1 ss
 • Søt chilisaus
 • Maisolje eller peanuttolje

Fremgangsmåte:

Når jeg lager vårruller, starter jeg med å hakke alle grønnsakene. Også deler jeg opp lik mengde av alle grønnsakene (omtrent) Grønnsakene kutter jeg først à la Julienne.

(betegner en tilberedningsmåte for mat som går ut på å kutte råvaren i lange, tynne strimler eller staver. Hver bit er gjerne på størrelse med en stor fyrstikk (typisk 3×3 mm). Både tykkelsen og lengden kan varieres etter smak og behag, men den skal være mest mulig ensartet i en og samme rett.)

I Vårruller kan man ha grønnsakene i staver (Julienne) eller finhakket. Jeg foretrekker å ha alle grønnsakene finhakket… Så finhakker jeg grønnsakene og oppbevarer dem på ett fat.

I tillegg har jeg hvitløk, men den presser jeg direkte i woken. rett i oljen. Så damper jeg risnudler.

Nudlene deler jeg i biter. Så begynner jeg på wokingen.

Bruner først kjøttdeig/karbonadedeig. (Evt. annet kjøtt ) , deretter grønnsakene og blander sammen og tilslutt nudlene. «Krydrer» så med ca 1 ss sesamolje, 1 ss soyaolje og 1 ss østersaus, salt og pepper. Smak til her.

Blander så «lim» til vårruller med 1 ss vann og 1 ss maismel. Jeg kjøper ferdig filodeig :

Så har jeg 2 ss av wok blandingen på filodeigen:

Brettingen av vårrullene gjør jeg slik: 1 : starter nederst: og bretter opp. Pensler med limet. 2: Bretter over venstre side. Pensler med limet 3: Bretter over høyre side. Pensler med limet. 4: Ruller så vårrullen oppover og limer tilslutt kanten. Burde se omtrent slik ut:

Så heller jeg maisolje eller peanuttolje i wok gryten min, varmer opp. Frityrsteker så 3-4 i gangen litt avhengig av str. ca 5-6 minutter. Eller til de blir passende gylne utenpå.

Frityrstekes i peanuttolje eller annen frityrolje med lite smak.

vårruller

 

Lar dem tilslutt renne av på husholdingspapir/tørkepapir:

Vårruller

Serveres med jasminris, søt chilisaus og soyasaus.

En kommentar om “Vårruller – Verdens beste kinesiske oppskrift”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.