Biff Chop Suey – min kinesiske Take Away favoritt

Jeg elsker kina take away mat. Og da ender jeg som regel opp med vårull til forrett. Er jeg skikkelig tøff smaker jeg på en suppe til forrett, også Biff Chop Suey eller friterte kongereker med sursøt saus som hovedrett. Ja jeg er litt kjedelig. Men det beste av alt er buffé. Men det blir litt værre som take away.

Har iallefall febrilsk prøvd å lære meg å lage Biff Chop Suey hjemme. Denne er selvkomponert:

Ingredienser:

 • ca 4-500 g biffkjøtt
 • 2 ss Mørk Soyasaus
 • 2 t-skjeer Brunt sukker
 • Champinjong
 • Paprika
 • Løk
 • Hvitløk
 • Bambusskudd
 • Brokkoli
 • Sesamolje
 • «evt wokblanding/ de grønnsakene du synes er best»
 • ca 4 dl vann
 • Buljongterning / fond
 • 4-5 ss mørk maisenna jevner
 • Salt og pepper

Bank kjøttet og del det opp i passende serveringsstykker. Mariner det i 2 ss Soyasaus og 2 ts Brunt sukker.  (ca 20 min)

Kutt opp grønnsakene, wok kjøttet og grønnsakene for seg selv. Hell over 2-3 ss sesamolje på grønnsakene før du woker de ferdig. Bland alt sammen i wok-en og ha over vannet, buljongen og maisenna jevneren. Kok i ca 4-5 minutter. Smak til og krydre med salt og pepper.

Server med nudler eller ris.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.