Nyttårsfest med kalkun på menyen. Tips og stekeråd

Dersom man skal ha kalkun på nyttårsaften eller til annen fest bør man ta den ut 2-3 dager før, og tine den i kjøleskap. Om man tiner den på kjøkkenbenken kan man risikere å sprenge kjøttet. Man beregner ca 500 g kalkun pr pers. Og steketiden er 30 min pr kg. + 30-45 min dersom man har stuffing i kalkunen. Jeg steker kalkunen på 180 grader. Og pensler med smeltet smør iblandet krydder hver halvtime. Jeg steker utfra tiden, men passer også på det innebygde steketermometeret, og sjekker med kniv om den er ferdig. Kniven stikker jeg inn i lysken på kalkunen, og dersom det kommer klar kjøttsaft er den ferdig.

Innmaten koker jeg sammen med 1 løk i biter, 1 gulrot og litt sellerirot. ca 1 time koketid ihvertfall. Etterpå siler jeg den av, og koker saus på den.

Jeg pleier å kjøpe Prior sin kalkun, og i denne boksen følger det med tips om steketid, hvordan man binder den opp, stuffinger og sauser.  Oppskrifter på waldorfsalat og andre salater.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.