Så urter i minidrivhus i vinduskarmen

I helga fant vi fram minidrivhuset og sådde litt urter, grønnsaker og hageblomster.

Jeg bruker «så og kaktus» – jord.

Jeg pleier å ha i ca 2/3 jord først, så legger jeg på frøene og topper med 1/3 jord. Men bakpå frø posene står det beskrevet hvor mye jord det skal være over og under frøene. Noen frø skal man legge øverst også.

Håper jo å få til en liten kjøkkenhage etterhvert og Andreas var selvfølgelig en ivrig medhjelper.

I tillegg til drivhuset som rommer 24 små krukker, plantet vi direkte i potter. Dem slipper vi å plante om. Da bruker jeg små pappkrukker som jeg sår i. Og så setter jeg disse krukkene i litt finere blomsterkrukker.

I år kjøpte jeg oregano, basilikum, gressløk, tomat, paprika, solsikke, pyntekorg og blomsterert-frø

Etterhvert som det begynner å spirer så pleier jeg å luke bort de små og lar de sterkeste få vokse opp. Jeg plukker også ofte av blomstene for en mer rikelig blomstring.

Så nå er det bare å smøre seg med litt tålmodighet og vente å se om noe spirer etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.