Nydelige frokostrundstykker med havre!

Denne oppskriften gir 16 stykker:

 • 5 dl vann eller melk, evt en blanding av melk og vann.
 • 4 ss olje
 • 650 g hvetemel
 • 3 dl lettkokte havregryn
 • 1 pk gjær
 • 1 ts salt
 • 2 ts sukker

Fremgangsmåte:

Varm vannet/melken til den er fingervarm. Ha i resten av ingrediensene.

Elt deigen godt.

Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.

 

Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i to, rull den ut til en pølse og del den i 8 like store emner. Gjør samme med andre halvparten.

Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

Ferdighevet klar til steking

Pensle dem lett med vann, og dryss over havregryn. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Ferdigstekt

 

14 kommentarer om “Nydelige frokostrundstykker med havre!”

 1. Tusen hjertelig takk for ei flott oppskrift på helt nydelige rundstykker. Jeg brukte 50/50 prosent melk og vann. Tilsatte et lettvispet egg (gammel vane vond å vende) i deigen, og erstatta sukker med sirup. Men de e også utrolig gode som oppskrifta fremstår her. De forsvant fort, og æ bakte ny runde nå i romjula etter ønske fra ungene som elsket dem 🙂 God jul og Godt Nyttår.

  Mvh Therese.

  Svar
  • Tusen takk Therese, det blir jo mye finere farve på bakverket med egg i så det skal jeg også prøve neste gang! Vi synes også disse er så gode og utrolig lettbakte 🙂 Tror jaggu meg vi må bake disse vi også snart 🙂

   God Jul & Godt Nyttår! 🙂
   mvh Hege

   Svar
  • Tusen takk for superhyggelig kommentar. jeg synes også disse er knallgode og det fungerer veldig bra å bake disse med kun vann også 🙂

   Svar
 2. Nydelige rundstykker. Min mor laget disse i julen, og jeg har nå tredje runde til heving som jeg har laget i år. Har ikke fått til gode, luftige rundstykker før, men denne oppskriften feiler meg ikke.

  Svar
 3. Dette er de desidert beste rundstykkene jeg har bakt! Brukte litt kruskakli og grovt mel også. Halve deigen ble tilsatt karve. De hevet seg helt utrolig godt og er nå favoritt rundstykker i vår familie. Tusen takk!

  Svar
  • Så hyggelig, det blir jeg veldig glad for å høre. Vi liker dem også kjempegodt også er det så digg at de er så raske og lettvinte å bake 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.